Que el format “tapes” o “per compartir” està de moda és innegable. Serà perquè ens hem tornat més inquiets i ara volem provar més, picotejar d’aquí i d’allà abans que deixar-nos seduir per un interminable entrecot de 2kg, o bé perquè volem controlar la quantitat i el volum o per la gràcia que fan aquests mini plats d’exquisideses, com si d’una joguina es tractés. Sigui com sigui, tots els cuiners s’han sumat a la moda de tenir la seva versió de restaurant més econòmica, més jove i més mini.

I el cuiner més famós del moment, Jordi Cruz, té el Ten’s. Tot i que molts el coneixeran ara, més per formar part d’un dels jurats més carismàtics o per ser fotografiat per la premsa del cor, aquest cuiner va ser el més jove en arribar a la primera estrella Michelin.

El Ten’s s’ubica a la planta baixa del Park Hotel, al Born. L’interiorisme és fruït de Gca Arquitectes Associats dona lloc a un local lluminós i modern, potser un pèl fred i distant per una cuina una mica gamberra i picant.

Aquí trobarem les tapes de sempre: sonsos quan n’és temporada, patates braves (5,20€) o calamars a l’andalusa (8,80€), però amb una aclucada d’ull; així les patates porten un all i oli en espuma i un sofregit picant o els calamars els acompanya un all i oli de citronella, que aporta molta frescor. Tot i això, hi tenen cabuda plats d’autor que van variant i algun de fix: foie-gras amb figues (9,40€) o el pop al vapor (10,8€). Pels amants del japonès no us perdeu els Yakisoba (8,80€), no només són molt bons, sinó que a més, ens robaran un somriure.

Per acompanyar ens podem decantar per la cervesa, però també per una carta molt amplia de vins on surten representades moltes de les denominacions d’origen.

Ideal per aquells que vulguin aproximar-se a la cuina d’en Jordi Cruz i per compartir unes tapes al born, ja que la relació qualitat preu respecte la competència no és pas desorbitada.

Ten’s
C/ Del Rec, 79
08003 – Barcelona
Telf. 93319 22 22 (obert tots els dies)
http://www.tensbarcelona.com

Comparteix: