Un clàssic de Barcelona que actualment es conduit per la segona generació d’una família amb el savoir-faire” d’abans, que cuida una clientela fixe tant a la barra com a la sala. Clàssic en la forma i el contingut, que lluita per mantenir la fama d’una època gloriosa de fa 20 anys. Davant de la barra i al peu de la sala en Jaume, cordial i de servei impecable.

El restaurant Los Pajaritos es manté fidel als seus principis: bon servei i bon producte, en un ambient sense extravagàncies ni modernismes. En un espai on un té la sensació que s’ha parat el temps i és un diumenge de fa 30 anys, amb la família, mentre un s’entretenia a mirar els llamàntols de l’aquari esperant els postres.

La seva carta es igual. Els plats de sempre, correctament cuinats i servits. Troben el seu públic en aquells que fugen de les tendències, de les tapes d’autor i els entrepans gourmet. Aquí hi trobarem amanides de l’hort i esqueixades, bons arrossos i un excel·lent peix a la sal, que serveixen net i llest per amanir amb un bon raig d’oli. Oferta amplia per fer un pica-pica: molt bons els calamars a la romana, “pimientos de Padrón” fregits al punt, “zamburiñas”, ostres, musclos, navalles… Les racions són complertes, així que no us animeu perquè els segons valen la pena.

Menjar a la carta no és barat, però cal destacar el menú, de 17€ entre setmana i 22€ el cap de setmana amb bona varietat de plats per escollir, racions més que correctes, aigua i ampolla de vi (sense postres). Emplaten a taula i serveixen el vi. No hi ha preses ni aglomeracions en un lloc on seure a taula va més enllà d’alimentar-se. També fan esmorzars de forquilla i podem anar a fer el vermut, tot i que aquells que esteu acostumats a als calamars congelats i barats, aquí juguen a una altre lliga.

Recomanat per aquells amants dels llocs de “tota la vida” i per qui hagi d’organitzar una trobada familiar de diverses generacions. No apte per els caçadors de tendències gastronòmiques, tot i que qui sap, potser es torna un temple dels hipsters nostàlgics amants d’allò retro.

Los Pajaritos
Carrer de la Muntanya, 94
08026 – Barcelona
Telf. 93435 31 57

Comparteix: