IMG_2183Possiblement tots els fanàtics del menjar japonès ja coneixereu el restaurant Shibui, perquè amb quinze anys a l’esquena i les seves bones crítiques és una visita obligatòria. Aquells qui no heu tingut el plaer, us convidem a tastar-lo, a més, entre setmana ho podeu fer amb un 30% de descompte a través del tenedor.com, així podeu degustar plats de qualitat a un preu més assequible.

Situat prop de Francesc Macià, ens trobem amb un local que a priori no es trasllada al país d’orient. Encara que pugui tenir una atmosfera una mica zen per les seves línies rectes, el seu ordre, simplicitat i els seus tons clars i agradables, es tracta més aviat d’una estètica cosmopolita i lleugera. Tot i així, si ens passegem una mica, de seguida enllaçarem amb la cuina que s’hi prepara: al centre de la primera planta hi trobem una barra on podem menjar i veure usar amb mestria els ganivets, a la planta del soterrani podem reservar algun dels seus tatamis privats i experimentar un àpat encara més japonès.

Una gran varietat de cuina clàssica japonesa configura la seva carta: sarada (amanides), sunomono (vinagretes), shirumono (sopes), otsunami (entrants) entre els quals destaquem les gyozas (11€), les petites empanades en aquest podem triar si les preferim de carn o llagostins, o el naus no torimiso dengaku (11,55€), albergines preparades amb pasta de miso i gall d’indi picat. Seguim amb els donburimono i els yakimeshi (arrossos) i la tempura on podem triar entre cinc varietats, fins i tot de llagosta (29,75€). Si preferiu pasta, proveu els yakisoba (12,90), un clàssic aquí servits a la planxa amb carn, verdures i llagostins. Entre les carns podeu tastar la carn de wagyü (46,30€) i entre els peixos el bacalla negre (18,20€) en aquest cas arrebossat amb vinagreta de nanbanzu. I arribem a la llotja japonesa: sushi, sahiminigirimakiuramaki i temaki. Gyozas shibuiUn paradís pels amants del peix cru. La qualitat del producte és excel·lent, així que tant podeu decantar-vos pels vostres preferits com per alguna opció que costa més de trobar, com els makis d’eriçó (13,20€), sashimi d’ostres (3,75€/u) o el temaqui d’anguila (10,50€).

Finalment, en destaquem l’atenció. Més enllà de l’amabilitat és un servei atent i ràpid, tenint en compte el volum de comandes que treballen. Simplement un detall, aquí els edamame són de cortesia, i se serveixen com a aperitiu mentre esperem el primer plat.

Shibui
Compte Urgell, 272
Tel 93 321 90 04 – Diumenge tancat
http://www.shibuirestaurantes.com

Comparteix: