Què es la cuina flexiteriana? És una dieta vegetariana flexible, que incorpora proteïna animal, sobretot del peix blau, per la seva aportació d’Omega3.

Flax és “lli” en anglès, una de les plantes herbàcies que més fibra conté, i la Kale, és de la família de les cols arrissades, amb una aportació nutricional superior al estàndard. És un dels anomenats “super aliments” i en aquest restaurant n´hi trobarem uns quants. Es tracta d’un “healthy restaurant”.

El projecte va ser ideat per Teresa Carles, que té ja un local amb el seu nom, i compta amb un equip de deu cuiners i l’assessorament de dues nutricionistes que ajuden a que els plats no només siguin deliciosos (ho són) sinó que a més, tinguin una gran riquesa nutricional. Així, trobarem plats que no només prenen atenció al origen (no farines refinades, no sucre blanc) sinó també a la forma de cocció (no fregits, no microones), oferta gluten free, plant based o raw. Com a aperitiu cal tastar les Chips de Kale (3€)tacs (4€), amanida de kale (9€), torrades amb crema de pèsols i salmó (6,5€) i plats combinats vegetarians fins i tot amb flors de carbassó (12€). No es tracta d’una oferta econòmica però si d’una gran riquesa de producte, varietat i salut.

Flax & Kale

En el mateix local hi trobem el Teresa’s Juicery, un local de sucs “cold-pressed”, el premsat en fred que ja havia arribat a les nostres orelles com el més respectuós amb l’oli d’oliva.

Com no podria ser d’una altre manera, la carta de vins és ecològica i biodinàmica.

Quan un munta un projecte rodó, pensat, amb assessorament a la cuina, també es sol reflectir en l’espai, en aquest cas de Cesc Pons, que crea una atmosfera fresca i lluminosa gràcies als amplis finestrals, els colors clars i la mescla de mobiliari sense recarregar. Respecte per l’arquitectura i els materials. El mateix respecte a la cuina, en l’interiorisme i també en la gràfica, de mans de Freshtink.

El racó pels que cuiden i mimen la seva salut, pels que sempre demanen dos primers de la carta i per aquells qui incorporen paraules en anglès per fer-se entendre diàriament. Fugiu-ne aquells amants del McDonald’s, els fregits i els entrecots XXL. Reserveu amb temps a través de la seva web www.teresacarles.com/fk/

Flax & Kale
c/Tallers, 74
08001 – Barcelona
Telf. 93 317 56 64 (obert tots els dies)

Comparteix: