Molts restaurants gastronòmics estan obrint una versió més ajustada que els ajudi a arribar al gran public, són molt pocs els que en canvi decideixen vestir-se de llarg i ampliar el seu espai i la seva oferta. Avui us en presentem un dels que està triomfant.

La Taverna del Clínic agafa el nom de l’Hospital Clínic que se situa just davant. Amb el nom i la ubicació podríem pensar que es tracta d’un bar o restaurant de menús que atén a les grans onades de gent que cada dia entren i surten de l’hospital. Però no és així, a no ser que l’àpat sigui el premi d’una alta molt desitjada o uns resultats mèdics dignes de celebració, de taverna en conserva només el títol i la barra. La resta té a veure amb un restaurant de platets gastronòmics, d’una selecta cuina de mercat, d’una bodega privilegiada i d’un espai de disseny inaugurat el 2014.

Pèsols, espardenyes i tòfonaEls germans Simoes, Manuel i Antonio, es divideixen l’espai: el primer a la cuina, on hi va entrar als 14 anys; el segon a la sala, com a sommelier d’una extensa i cuidada bodega per la qual hi podem navegar a través d’un Ipad. Així mateix l’espai conté dues parts ben diferenciades. La primera on es situa l’accés, és la part original del restaurant, amb aquesta aparença de bar de menús. La barra a la dreta i algunes taules a l’esquerra que no fan cap concessió al disseny, s’endevina per això la qualitat de la seva cuina amb l’exhibició de productes darrere les vitrines, entre altres les més de 60 varietats de formatges de les que disposen. Com si es tractés d’un restaurant clandestí, un cop conduïts fins al final del local se’ns obra un espai situat a l’esquena de la barra. Més elegant i més treballat. Una caixeta de fusta on destaquen a cada un dels extrems els pilars de la Taverna del Clínic: la cuina i la bodega. Cada un d’ells amb els seus reservats, l’espai cook i l’espai wine, caixetes de vidre que aïllen acústicament però deixen a la vista la resta del local.


Patates de la TavernaLa carta sorprèn per quantitat de referències
, sense dubte s’asseguren la fidelització d’aquells clients a qui els agradi variar, però també d’aquells qui són fidels a un plat (sempre que no sigui de temporada). Així trobem un homenatge als clàssics del restaurant, encapçalades per les braves de la Taverna (5,80€). Segurament les braves més fotografiades de Barcelona i la seva fama és merescuda. Petits gotets de patata que conten la deliciosa salsa. També uns callos amb cap i pota i cigrons (9,5€) o un pop a feira (10€) on la base tradicional de patata aquí es substitueix per trinxat de la Cerdanya . Entrants freds que precedeixen els plats de peix, com els pèsols llàgrima amb espardenyes i tòfona (28€), un plat on la cocció és la justa per poder apreciar la qualitat del producte. I també els de carn, entre els quals destaquem (per anomenar-ne només un) el garrí cruixent amb llagosta (37€). Pels fans del caviar aquí en podeu degustar fins a tres varietats i pels addictes al tàrtar (30€), val la pena també provar el d’aquí. Per postres, deixeu-vos temptar per un Misterioso (8,50€).

Racions ajustades a uns preus que no ho són. Així que no us deixeu enganyar pel nom, per la situació o per la primera impressió de l’entrada. Això és una gastrotaverna, molt més aprop d’un restaurant en qualitat, elaboració, servei i, sobretot, en preu.

La Taverna del Clínic
Rosselló, 155
08036 Barcelona
Tel 93 4104221 – Obert tots els dies

Comparteix: