Sense pressa és fan els sofregits, els estofats, les carns al forn, les cassoles… La cuina tradicional és fruit d’hores de cocció i d’anar remullant, de paciència i de no molestar. La cuina de les àvies ha anat quedant reservada a les grans ocasions i fora de casa, als restaurants clàssics com Can Pineda, Els Pajaritos o Can Vallès. Però dins la tendència actual pel respecte al producte i per cert enyor al passat, aquests locals que van resistir l’època de les reduccions i les espumes gratuïtes ara veuen com a poc a poc, estan aconseguint seure a taula una nova generació.

Però el restaurant del qual avui us parlem no és un clàssic, té només de 10 anys d’història i va decidir obrir les seves portes quan les tendències a la cuina eren ben diferents. Valent José Luís Díaz, però no sense experiència, ja que feia anys que treballava als millors restaurants. El seu fill, un informàtic reconvertit a sommelier l’acompanya a la sala. Tots dos porten amb precisió aquest petit local, perfectament coordinats amb l’ajuda d’un “pinganillo“, que déu ser l’aclucada tecnològica de Víctor Díaz, però sigui pel seu saber fer o per aquesta connexió sense fils, el timming de l’àpat és perfecte i el ritme de pauses entre plat i plat exacte.

sensepressaboletsLa carta i el servei són els autèntics protagonistes del local tot i que no aconsegueixen eclipsar la resta: una petita concessió al disseny (tant al grafisme com a l’interiorisme) seria d’agrair i intensificaria encara més la seva posada en escena, que comença amb una benvinguda càlida, continua presentant-nos la carta i aquest primer acte conclou amb els plats de temporada i les especialitats. Segurament, és aquesta part la més intensa. Els plats fora de carta són variats i cada anunci és millor que l’anterior: bolets, com un carpaccio de ceps o uns rossinyols amb botifarra negre, peix del dia, marisc i el seu plat estrella: cigrons amb espardenyes i ou ferrat (23,50 €). Sense dubte un plat que mereix per si sol una visita. Val la pena tastar el seu tàrtar (15,90 €) que no dubten en presentar en dues mitges racions si no us poseu d’acord en el punt de picant,  i pels amants dels callos no us perdeu els seus amb cap i pota i cigrons (14,50 €). I per no allargar-nos amb els segons, que faran les delícies dels més carnívors, destaquem l’1/4 de garrí ibèric rostit (19,90 €/pers), un plat que costa de trobar a la ciutat i que recomanen per dues persones, però segur que accepten algun valent. Pels que preferiu peix el bacallà al pil pil (17,80 €) és executat amb precisió. Per acabar podeu triar un sortit de formatges si no sou de dolç (12,50 €) però si sou llaminers, cal demanar la coca de Llavaneres (7,50 €). Dominen els vins amb una acurada sel.lecció, deixeu-vos aconsellar.

Molt recomanable pels sibarites i gurmets amants dels plats de cullera, de sucar pa i de la excel·lència en el producte. No apte per una primera cita si preteneu intimitat i confessions a cau d’orella, a no ser que el romanticisme el trobeu en compartir una mitjana de bou o uns ous amb patates fregides, si és així, la nit està assegurada (deixeu clar abans d’entrar, que pagueu a mitges).

Sense pressa
Enric Granados, 96
08008 Barcelona
Tel 932181544 – Diumenge tancat

 

Comparteix: