Imaginem-nos un circ on hi actua un forçut. Primer aixeca amb mestria una barra de pa, en la seva segona aparició carrega una ampolla de vi, i finalment culmina la seva actuació agitant una coctelera davant la mirada atònita del públic assistent. Però perquè aquest circ funcioni cal un bon mestre de cerimònies que aconsegueixi lligar els actes i arrancar els aplaudiments, Montse Roca aconsegueix mantenir la il·lusió durant tot l’espectacle. Benvinguts a El Maravillas.

Situat a la plaça de la Concòrdia, a la part més antiga de les Corts, aquest petit restaurant amb menys d’un any de història, convida a entrar trencant les barreres entre l’interior i l’exterior. Amablement ens reben i ens acomoden als nostres seients. Taules altes i tamborets que anuncien que es tracta d’una representació lleugera. A la primera escena se’ns mostra la carta, curta i fàcil. Per un aperitiu contundent o un sopar molt lleuger i evidentment per acompanyar la seva gran selecció de vins, però no ens avancem. Hi ha més producte que cuina, i això, lluny del què pugui semblar, té molt mèrit. Unes carxofes confitades amb xips de pernil i parmesà (5 €), una conserva molt ben triada per mida i per l’equilibri de l’acidesa de la carxofa. Vàries opcions de fumats com sardina (4 €), arengada (4 €) o anguila (4 €). Foies i micuits. Opcions per picar amb diferents banderilles, anxoves (3 €/2ud) o uns reinventats pinxos de dàtils i xistorra (5 €). Us aconsellem que tanqueu amb una selecció de formatges artesans (12 €) i us deixeu aconsellar en el maridatge: perquè l’equilibrista ha començat el seu espectacle. Tenen una carta de 45 referències que ben aviat volen ampliar a 60. Les opcions de vi per copes són molt àmplies i insisteixen que demaneu si voleu tastar algun vi especial. Deixeu-vos seduir i que us aconsellin vins tan sorprenents com La Bóta Flowerpower que acompanya perfectament alguns dels formatges. Qui tanca l’acte és la malabarista: Miriam Campa, guanyadora del concurs de Catalunya de cocteleria. La fama l’acompanya i quan ella actua és molta la gent qui s’acosta al local per tancar, o començar la nit. Variada i original carta que ens deixa un molt bon gust de boca al final d’aquest espectacle.

                                         foie-el-maravillas  assortit-formatges-el-maravillas  olives-el-maravillas

El Maravillas és un circ petit i modest, però amb un gran elenc d’artistes que treballen un bon producte. Perfecte per aquells qui valorin la qualitat vs la quantitat, el producte vs l’elaboració i que en alguns casos, el menjar sigui el millor acompanyament d’un bon vi.

El Maravillas
Plaça de la Concòrdia, 15
08014 Barcelona
Tel 93 360 73 78 – obert cada dia

Comparteix: