Fa una mica més d’un any escrivíem: “Té poc més d’un any i és un dels locals de més èxit de la Rambla del Poblenou, “le cinquante huit” o El 58 s’ofereix al públic sense amagar cap carta, és fresc, senzill i agradable, tant de forma com de fons, tant en l’ambient com a la carta.” Poca cosa més, a part de la data, hem de canviar d’aquesta entrada. És manté fidel als seus principies i segueix tenint cua a la porta.

Situat en els baixos d’un edifici de principis del segle passat ens han volgut mostrar els encants de l’antiga vivenda: els terres, les bigues, el seu deliciós pati… La barra a l’entrada és el lloc d’espera (no es pot reservar i sempre es ple). La sala restaurant amb el pati adossat, es composa de taules de diferents mides i formes, així com una taula alta per compartir. Una estètica perfectament desendreçada que dona un toc informal i contemporani. El públic cosmopolita i el xivarri de les converses en diferents llengües acaba de maquillar l’espai i ens recorda que som a Barcelona, i a més, en un dels barris més turístics de la ciutat.

La carta se’ns mostra en una pissarra, una gran varietat de racions per compartir, cuina sense etiquetes ni identitats que acaba amb plats més clàssics de cocció lenta. Aquesta vegada preguntem per … propietari i soci d’en Manu, que està els fogons. Ell ens explica quines son les noves incorporacions a la carta i ens deixem captivar. Ja havíem provat les patates braves (3,5€) un homenatge que en Manu fa al Restaurant Bohèmic on havia treballat i que ha personalitzat i rebatejat amb el seu nom. Ens consta resistir-nos al hummus (3,5€) perquè és un dels millors que hem tastat. Fora de carta ens recomanen el “xanguet” amb ou ferrat, i quan estem ja salivant, ens etziben que acaben de vendre la última ració. Reconduïm cap a un carpacció de vedella (8,5€), una amanida de pop amb “ajoblanco” (9,50€) que cal agitar i la coca del 58 (8,5€) de calçot i cansalada que no us podeu perdre. Molt recomanable també el pollastre marinat i fregit amb maionesa de wasabi (7,5€) i el ceviche (9,50€). Ens queda pendent per la pròxima visita les favetes amb vieires i botifarra negra del perol (12€) i les galtes de porc amb puré de patata (11€) que a jutjar per les racions que es repartien a moltes taules deuen ser una delícia.

Recomanat per començar amb una copa de vi al vespre i acabar compartint tastets. Abstenir-se els que odien les cues, esperar i sopar aviat (i es que la France és present en el nom i en els horaris).

El 58
Rambla del Poblenou, 58
08005 – Barcelona
Telf. 93601 39 03

Comparteix: