Durant molts anys els hotels han hagut de lluitar amb la mala fama dels seus restaurants. Bufets lliures, preus elevats i presentacions pretensioses d’un menjar precuinat, deixaven buits els seus immensos menjadors. Actualment la tendència es tornar als inicis de la restauració, a aquelles fondes que feien desviar els comerciants de la seva ruta i obrien les portes els diumenges als dinars familiars. Restaurants pels quals val la pena un viatge, i si cal quedar-s’hi a dormir. Els grans xefs és posen al servei de l’hoteleria amb la tranquil·litat d’un bon coixí i els hotelers treuen els seus talonaris per aconseguir el fitxatge del millor cuiner. Al Poble Sec trobem una nova aliança entre MrSchallert i Damien Borger, és a dir, entre l’Hotel Brummell i The Box Social.

El restaurant mereix un àpat i l’hotel una visita. Puresa, senzillesa i practicitat en un edifici manté la seva façana del 1870. Inma Rábano,l’arquitecte, va apostar per aquest diàleg amb el barri també a través del seu pati, que a peus de Montjuïc, transmet calma a través de les plantes, elmobiliari i l’hort dins un paisatge cent per cent urbanita. Habitacions funcionals de mans de Blankslate que mesclen objectes importats d’Sri Lanka i decoració d’artistes locals, tot i que aquesta és més aviat escassa. Els espais són multifuncionals i  es mescla també el seu públic: els veïns que prenen un te i els turistes amb maletes. A mig camí entre la recepció i el patí s’ubica el restaurant, d’unes poques taules petites i arrodonides, que si bé ajuden a no veure’l com un menjador, no resulten gaire còmodes alhora de compartir els plats de la carta.

Coneixeu els #salsafi? Es una arrel similar al #nap que sol estar als rostits gironins. Però al @hotelbrummell el podreu tastar preparat de manera ben diferent #foodies #foodpic #foodpics #instafood #foodporn #foodbloggers #gastroaddict #foodlover #foodlovers #gastroigers #bcngourmet #bcn #lovefood #igersbcn #yummy #foodgasm #foodiesbcn #deliciusPerquè ens trobem davant d’una carta curta i pensada per compartir. Plats de temporada com una amanida de carxofa i ruca (10 €) o uns bolets del bosc (14,5 €) però destaquem el salsifí amb ou a 62° (12 €), un plat molt suau que li dóna a aquesta arrel una nova vida fora dels rostits gironins. Segons com un arròs cremós de safrà (15,5 €) o el magret d’ànec (18,5 €) però sense dubte el protagonisme és pel pop cremat (18,5 €) acompanyat d’albergínia fumada, tahina i iogurt que li aporta frescor i exotisme . Creacions rodones, especiades però equilibrades. Mescla de productes, de tècniques i de cuines però amb una pàtina bio i zen que empatitza a la perfecció amb l’hotel que l’acull. Deixeu lloc pel brownie de xocolata (7,5 €), preu elevat però de dimensions generoses. Menú entre setmana i els caps de setmana, entre 15 € i 18 €. Carta de vins reduïda però amb una selecció molt treballada.

Sense dubte de Damien Borger, d’origen australià, se’n parlarà molt més que fins ara, darrere dels fogons del Market Cuina Fresca. Li escau el lloc tant com a aquest hotel li convé aquest xef cosmopolita i heterogeni. L’allotjament en majúscules del barri hipster per excel·lència farà les delícies tant de modernets que comencin els diumenges amb un brunch com per la resta dels residents de Barcelona que simplement amb un passeig, vulguin gaudir d’un espai diferent com aquest.

The Box Social
Hotel Brummell
Nou de la Rambla, 174
08004 Barcelona
Tel 635 33 44 53 – Obert tots els dies

Comparteix: