Llepar-se els bigotis és una frase feta que significa que encara busques amb la llengua conservar una mica d’aquell gust que tant t’ha agradat. Així que un lloc que es diu Can Bigotis dona per entès que te’n lleparàs els dits, com a mínim. Però Beto Pedrós i Christian Pujades van batejar així al seu local perquè aleshores en portaven i per un restaurant amagat en una cala d’Eivissa; així que el seu restaurant té la senzillesa d’un xiringuito, la modernitat dels hipsters amb bigotis i sobretot, una molt bona base culinària que fa que el nom li senti de meravella.

Ambdós socis formen un bon tàndem. Un a la barra i als comptes, l’altre a la cuina i a la creativitat. Els dos amb experiència, Beto Pedrós ha passat per cuines de renomamb i sense estrella i ha rebut temptadores ofertes, però la seva inquietud l’ha anat portant a apendre dels millors xefs fins que va poder obrir el seu propi restaurant. Amb seny, analitzant la competència, amb un pla, segurs però valents. El local no va ser la primera opció, però han sabut respectar la seva vellesa i redecorar-lo amb un estil senzill i modern. Petit, agradable i amb algun toc urbanita a les seves parets.

IMG_0956Can Bigotis ens ofereix els migdies de dimarts a dijous un menú a 12 €. Sempre és ple. Potser el ganxo no està en l’anunciat dels plats, però si en el producte, bo i ben cuinat. Els dimecres nit ens ofereixen una versió més moderna amb sopars japonesos també en un menú tancat a 30 €. Però quan de debò aquest restaurant es vesteix de gala és les nits de dijous, divendres i dissabte. Cuina d’autor a uns preus molt assequibles. Refrescant les guatlles amb escabetx (11 €), sorprenent el crujihuevo amb escuma de ceps, foie i patata tofonada (13,50 €), equilibrat el ravioli de peus de porc i botifarra negre (5,50 €/ud). La fusió la trobem amb el cochifrito japonès (8,25 €/ud) porc cuit amb el maridatge d’unes sales japoneses i la mescla equilibrada en textures a l’ou en panxeta sobre risotto de blat amb bolets i parmesà (12,50 €). Una galta de vedella en civet (15,75€) o un arròs de llagostins (16€) poden posar fi a una gran festa. Per les postres deixeu-vos aconsellar, però té renom el cheese cake amb xocolata (6,50 €).

Per llepafils que busquen no només un bon producte sinó també originalitat en els plats, però en canvi no volen etiquetes, ni estovalles, ni preus inflats. També pels qui busqueu un menú de dijous amb arròs, us en llepareu els bigotis!

Can Bigotis
Carrer Badajoz, 36
08005 Barcelona
Tel 932218815 – Tancat diumenge, dilluns i dimarts nit.
www.canbitgotis.com

Comparteix: