És un restaurant xulo, amb unes tapes xules, però el seu nom té més a veure amb els “chulapos” madrilenys, ja que aquest és l’origen de Tamara Lefelman i David Guizy, parella, propietaris del càtering A punto i també d’aquest restaurant de tapes amb aires madrilenys però amb plats lligats amb la gastronomia catalana.

Una de les icones dels que acostumen a practicar l’after work, que hem adoptat aquí per fomentar això del networking però que a Madrid fa anys que practiquen encara que se li digui “tomarse unas cañas” i sigui “para charlar con los compañeros”. I és que aquí presumeixen de tirar una de les millors canyes de Barcelona i a més (i això si que es estrany) l’acostumen acompanyar d’una tapa, gratis. És per això que entre les set i les nou en el petit i estret local no s’hi cap, però val la pena donar una oportunitat fora d’aquestes hores i entrar una mica més enllà de la barra, on en un petit espai que conté poc més de sis o set taules podem tastar algunes de les seves tapes.

Trobar a Gracia un restaurant de tapes on menjar unes patates braves no seria destacable, però aquí trobem tapes que van més enllà dels clàssics de la pissarra com per exemple la sardina a la veneciana (estil a la del Xemei, 3,30€), una coca de tataki de tonyina vermella (7,20€) i plats més contundents com els canalons de botifarra i ceps (6,30€). Molt destacables també els entrepans, com la pita de roastbeef, cogombre i salsa tàrtara (7,00€) i una reivindicació del origen: l’entrepà de calamars (5,50€). Entre els postres cal destacar el cremós de xocolata amb torradeta de pa (4,90€). Cuina ben feta, atractiva i a bons preus, del currículum del xef, que ha passat pel Comerç24 entre d’altres, trobem espumes de foie que acompanyaven un dels plats recomanats com les alberginies, en les presentacions i en algun contrast atrevit.

pita roastbeef la xulacremos de xocolata la xula barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomanat a afterworkers o simplement, aquells qui gaudeixen de la conversa amb els companys o amics amb una cervesa. Pels amants de tastar i compartir, les racions són petites i podeu provar-ne varies. Aquells qui disfruten amb el menú de tres plats, en taules amplies i porro de vi, segur que trobareu locals més adients.

Taperia La Xula
c/Mare de Déu dels Desamparats, 18
08012 Barcelona
Telf. 93 165 01 01 (tancat dilluns i dimarts)

Comparteix: