Segurament si us expliquem que en el Kak Koy s’utilitza la robatayaki, i no sou uns experts de la cuina japonesa, haureu de llegir la frase dues vegades. Però si us diem la paraula Shunka, probablement us sonés, ja que és un dels restaurants japonesos més famosos de Barcelona. Aquest, a més té un germà gastronòmic: el Koy Shunka. Amb això ja podríeu deduir que es tracta d’un nou membre de la família Hideki. Sobre el robatayaki us hem de confessar que nosaltres també hem hagut de fer alguna cerca. Es tracta d’una tècnica japonesa que cou a la brasa, molt similar a la nostra, però a foc lent. No és nou a la ciutat, Carlota Akenaya ja va introduir aquesta tècnica al seu restaurant, però allà és el comensal qui ha de fer la feina i malgrat les similituds, això rep el nom de Sumiyaki.

YakitoriAquesta singularitat té un lloc destacat a la cuina i a més es mostra al comensal. La barbacoa la firma la marca Josper, que en aquest cas ha creat un grill que els permet coure amb comoditat i alhora ofereix espectacle darrere la barra. Però l’atractiu no només està a veure a Jaume del Rio darrere el carbó, sinó també en veure la destresa amb la qual treballa Makoto, el xef traslladat del Shunka que s’encarrega de fer els talls precisos a les peces que elaboren la carta. Evidentment una proposta tant clara per una forma de cocció té la seva traducció a la carta. Així els edamame (4€) que trobem bullits habitualment, aquí són enfilats i passats per la brasa, cosa que els fa encara millors. Pels amants de les ostres les teniu en dues versions: crues amb salsa ponzu (7€) i la versió bbq (8€). Destaquem també la seva visió del yakitori (6€), la tradicional brotxeta acompanyada aquí de la pell de pollastre cruixent, un snack original. I per tancar les recomanacions amb robatayaki, el calamar amb salsa mentaiko (9€), fantàstic pel minuciós tall de la peça. Pels amants de la carn aquí es de wagyu. Si voleu sortir per una estona dels torrats, proveu un clàssic del Shunka: la albergínia amb miso (6€), un plat que es menja a cullera amb una presentació excel·lent; o el temaki de spicytuna (6€), que si teniu la sort de veure amb la destresa amb les que els prepara el xef, encara us agradaran més.

CalamarRitme frenètic com el que es deu respirar a la cuina, que aquí es presenta nua al comensal. Darrera unes portes convencionals, un espai firmat per Pere Cortacans, més similar a un laboratori gastronòmic que a un restaurant. Barra i taules altes que no ofereixen gran comoditat però que lliguen perfectament amb el concepte de bar, del “oido cocina” però a la japonesa, és a dir amb silenci i perfecció. Tot està preparat per tastar les petites racions, assaborir rapidament i fer la sobretaula, si s’escau, a un altre cantó.

L’olor de fumat és el que destaca en cada una de les seves preparacions, sabors que no estem acostumats a la cuina japonesa, només per això val la pena la vista. Si bé és la versió low cost del Shunka, les dimensions de les racions farà si voleu quedar tips, el preu del tiquet sigui similar. Més recomanable per un mos entre setmana que per un dinar prèvia migdiada. Els amants de la cuina japonesa heu de tastar-ne aquesta versió, pels qui no ho sou és un bon lloc per iniciar-se, els sabors de la brasa us acostaran una mica més aquí, que allà.

Kak Koy
Ripoll, 16
08002 Barcelona
Tel 93 302 84 14 – Tancat dilluns nit i dimarts

Comparteix: