Al Poble Sec, sota Montjuïc, es troba aquest restaurant venecià. Un italià que va molt més enllà de les pizzes i la pasta, mostra d’una cuina amplia i variada que val la pena conéixer amb més profunditat.

Xemei en Italià significa “bessó”, ja que està dirigit pels germans Colombo, Stephano i Max són els gemelli més cool de Barcelona. Dos també son els locals que componen el restaurant, ja que més endavant van adquirir el local del costat, cosa que els va fer ampliar el nombre de taules i unir les terrasses, sense dubtes una de les més agradables de Poble Sec. Ens quedem amb un sopar al aire lliure una nit d’estiu i sinó, amb el local de la dreta, amb un mural de peixos que anuncia la seva especialitat. Ambient elegant però entremaliadament descuidat, igual que el servei, atent però revoltós.

La carta és una plaer per els amants de la cuina italiana que fugen dels tòpics i val la pena compartir per tastar més d’una temptació: la burrata amb rúcula i tomàquet (15€) i el tàrtar de bou amb salsa cipriani (15€) són un molt bona recomanació i un clàssic a la carta, com els spaghetti nero di sepia (15€) o els bigoti in salsa veneciana (15€), una pasta casolana amb una salsa de ceba sofregida lentament amb anxoves, el contrast entre la dolçor de la ceba i la salabror de l’anxova és excel·lent. Val la pena compartir algun d’aquests plats amb algun plat de temporada més efímer. La carta de vins és amplia i conté tant referències autòctones, com italianes i alguna francesa.

Per una cita romàntica però distesa o un sopar amb amics de nivell i pels que preferiu alguna cosa més lleugera en format platet podeu acostar-vos al Bar Brutal. Aquells que per italià només us ve la pizza al cap fugiu, no en trobareu cap.

Xemei
Passeig de l’Exposició, 85
08004 – Barcelona
Telf. 935 53 51 40 (obert tots els dies)
http://www.xemei.es

Comparteix: