La setmana passada ens va deixar una de les grans xefs dels últims anys, la Mey Hofmann. Bona cuinera, excel·lent pastissera i fantàstica empresària, que comptava amb una escola, un restaurant gastronòmic, una pastisseria, la taverna i recentment, una nova proposta a l’Espai Brossa. Malgrat tots aquests adjectius, una dona discreta quan hauria pogut fer bandera de ser una de les pioneres que va destacar en un món ferotgement masculí. Per tant avui, amb certa nostàlgia, us presentem la Taverna Hofmann, un dels llocs on rendir-li un homenatge.

Hofmann_cocaEn són forces els xefs que últimament han obert espais més populars per acostar-se a un públic més ampli i alhora recuperar plats amb menys decoració però amb més tradició. Són batejats amb noms com taverna o bistró (potser perquè fonda ens trasllada a les estovalles vermelles i l’olor de escudella) i ens volen transmetre aquesta idea d’informalitat però alhora una cuina amb arrels. S’associa rapidament a racions, a platets per compartir, per acompanyar una copa de vi i pagar-ne per tot plegat, un preu raonable. La Taverna Hofmann respon a tots aquests paràmetres, així que per començar, el nom, va ser ben escollit.

Ningú s’hauria aventurat a pronosticar si l’elecció del local va ser tan encertada, ja que anteriorment havien fracassat dos altres projectes de restauració. Però inaugurat fa aproximadament dos anys, no només perdura, sinó que els cops que hi hem estat hagués estat impossible menjar-hi sense reserva. Cert és que la seva ubicació està fora de circuits convencionals, al carrer Girona per sobre de la Diagonal, però quan l’esquer és l’adequat no cal estar al rovell de l’ou.

Hofmann_hamburguesaLa carta la podríem definir com cuina tradicional contemporània. Així per exemple, un salmorejo (8€) se’ns presenta en forma de bombó. També és més actual la combinació de carpaccio de pop i de peus de porc (12€) o unes carxofes amb botifarra i tòfona (10€). I l’acompanyament del steak tartar (14€) són unes acadèmiques patates suflé. Un altre plat d’escola és l’ou en dues coccions amb nyoquis, llamàntol i salsa d’amaretto (14€), ja que combina en un sol plat, diverses tècniques i formes de cocció. Disposen de brasa i diverses opcions per gaudir-la, i alguns plats de peix, com el bacallà ajoarriero (15€). La carta no es molt llarga però si molt temptadora, així que guardeu-vos lloc per els postres perquè són no només bons sinó també originals, com aquesta hamburguesa (8€). A la carta de vins, ens ofereixen quatre opcions: copes de cava, negre, blanc i rosat; a més d’una tria de recomanats. Per ampolles, podem comptar fins a unes quinze denominacions d’origen diferents, amb seleccions més o menys amplies incorporant algun vi original de zones com Extremadura, Madrid i Castella y Lleó, així com una secció especifica de xampany.

Una recomanació segura i discreta, que ens pot fer recordar a l’actitud que sempre va tenir la xef. Cuina de bon producte, execució pràcticament perfecte però sense focs artificials, aquí que cada u valori si li ve més de gust la tradició o la decoració.

Taverna Hofmann
Girona, 145
08037 Barceloa
Tel 93 6242762 – Diumenge tancat

Comparteix: