“Jo abans era bisbe, ara només sóc un rector de parròquia” aquesta va ser la frase que Fermí Puig va citar quan vam emprendre una xerrada amb ell quan es va apropar a saludar-dos.

De quan va ser bisbe el restaurant té un cert refinament, el trobem en el servei, amb el maître Alfred Romagosa, company de fatigues durant més de deu anys. En la presentació dels plats i en la tria dels productes, elegants. En el marbre de les taules, material tant noble que no fa falta vestir.

De rector en té la proximitat i la senzillesa, present en el tracte, tant el seu com el del servei més jove (segurament molts en pràctiques), el del mestre que vol ensenyar i deixar el seu llegat. El tracte proper del qui ensenya amb orgull les seves aficions banals, el Barça, omnipresent a la sala privada i on fins hi tot hi trobem un trosset de la barana original del llegendari camp de Les Corts. Del qui toca de peus aterra i ofereix preus lluny dels del Drolma. Els preus dels menús; 35€/50€ migdia/nit és el del seu “preu fet”, inclou tres plats i postres que varien cada setmana i inclouen la beguda, la que es vulgui. Una bona manera de tastar el cel a preus terrenals. El menú “prestige” és una selecció dels clàssics de Fermi Puig, un tast de tres plats per 65€ que com en el cas anterior inclou el vi i el cava. I també tenim la opció de la carta, on podem trobar el canaló d’alvocat amb cranc reial (d’Albert Adrià), el parmentier de llamàntol i altres plats que van variant segons mercat, en el més de febrer, la tòfona es present a moltes preparacions.

FermiPuig - Caneló AlvocatL’espai és auster, decorat només per projeccions. Ofereix unes primera sala més disposada com un menjador convencional, una segona que convida més a les reunions, a la sobretaula, a les xerrades amb els amics i finalment un privat que pot ser el temple de molts barcelonistes. De rector en té la falta d’ornamentació, simple i còmode. De bisbe els marbres i velluts.

Pels fans del Cuinetes de RAC1 que a més busquin convidar algú, quedar bé (sense conquistar) i evitar-se sorpreses amb un menú tancat, sobretot si els convidats són del Barça i per rematar-ho es dia de partit (al reservat el podreu veure). Pels qui el Drolma era el seu santuari i esperen alguna cosa més tecno-emocional, molecular o atrevida, de vegades és millor quedar-se amb el regust del record.

Restaurant Fermí Puig
c/Balmes, 175
08006 Barcelona
Telf. 93 624 18 35 (tancat diumenge i dilluns)
www.restaurantfermipuig.com

Comparteix: