El nom original li anava molt més bé (l’han canviat per problemes legals) i és que “cuarto y mitad” és una estranya mesura que equivaldria a 375g (un quart de kg més la meitat d’aquest); era una unitat molt utilitzada al sud i hi trobarem moltes referències gaditanes.  Aquest restaurant va d’això, de recuperar i rememorar les arrels, de producte i plats de Cádiz i de racions i mitges racions. També com el nom, és fresc i original i a la carta es reflexa amb propostes més divertides i actuals. Així, hi conviuen el “jamón” tallat al moment (13,5€ la mitja ració), el “salmorejo” amb encenalls de pernil i ou dur (6,5€), els “chicharrones” (8,9€) o la “fritura gaditana” que inclou el “cazón en adobo” (12,5€), amb plats com un tataki de tonyina (però amb “ajoblanco”) (14,9€) o unes patates amb ou poché i foie (7,5€). No deixeu de tastar algun dels seus plats a la brasa, com el pop amb hummus de Santa Pau (14,6€) perquè aquí també toquen el carbó.

Pulpo con hummus

La carta de vins no és molt extensa, però hi podem trobar referències andaluses per poder fer un àpat complet amb producte autòcton.

El local té poques taules i una gran barra; informal, jove, alegre i sorollós. Amb aquesta forma tant de fer del sud “arregladito pero informal” que s’expressa en tot el seu conjunt, inclòs el servei, que contagia simpatia i entusiasme pels quatre costats.

Pels genuïns, els amants de Cádiz i els que enyoren “la gamba de Huelva”. Pels que busquen una alternativa a Poble Sec al pinxo i la canya amb uns plats més complerts sense entaular-se en excés. No apte per un sopar íntim, romàntic o de confessions a cau d’orella.

Palo Cortao
C/ Nou de la Rambla, 146
08004 Barcelona
Telf. 93 188 90 67 (tancat dilluns i dimarts)

Comparteix: