Que la cuina Nikkei està de moda és un fet, tenim restaurants de renom com el Tanta, de cadenes d’èxit com el Komomoto i evidentment, el Pakta, de l’Albert Adrià. La combinació entre la cuina japonesa amb l’exotisme, l’acidesa i la refrescant cuina peruana havia de funcionar en una ciutat amant de la fusió com és Barcelona. El Pacifico y Sur és una molt bona opció d’aquesta cuina a Poble Sec.

El local és extremadament senzill i molt agradable. Amb un estudiat gust per un aire una mica desgastat però elegant. En forma de passadís però amb les taules suficientment separades per no tenir aquesta sensació. Té una petita tauleta al carrer, just al portal, molt apte per aquells que no aguanten la calor, perquè de moment, no té aire acondicionat.

Croquetes d'ají de gallina

La carta s’estructura al voltant dels plats més típics d’aquesta cuina (amb excepció de petites esquitxades tailandeses i xineses): els ceviches i els tiraditos, las causas i el ají de gallina (molt recomanable en la seva versió croqueta). Però també hi podem trobar arrossos, verdures al wok i gyozas. Els plats per picar giren entorn dels 6€, els ceviches entre 12€ i 18€ i els altres plats sobre els 9€. Un lloc assequible per introduir-se en aquesta cuina plena de contrastos; tot i així no està de més que feu una ullada a internet per saber què es cada plat perquè no és un lloc on la tendència sigui a donar un curs sobre cuina Nikkei, aqui es dona per fet que es va amb la lliçó apresa.

La carta de vins no és molt amplia però ho compensen amb uns fantàstics pisco sour que són la millor manera de començar o acabar l’àpat.

El restaurant Pacífico y sur és una bona elecció per compartir un sopar distès amb amics, tastar i compartir. Abstenir-se els impacients, aqui tot es pren amb molta calma.

Pacífico y Sur
c/Vallhonrat, 19
08004 – Barcelona
Telf. 658 88 67 55 (tancat diumenge i dilluns)

Comparteix: