Si, en aquest blog parlem de restaurants de Barcelona. Però de tant en tant també ens agrada escapar-nos del bullici de la ciutat i de tota la seva oferta gastronòmica. Posar el comptador a zero és necessari per descontaminar-se de tantes tendències que ens arriben d’arreu del món. Tornar a trobar les nostres arrels per passar pel sedàs totes les etiquetes que han envaït la ciutat fruit de la competència. Diferenciar-se és bàsic per sobreviure, però també posicionar-se, i això només s’aconsegueix amb una base ben treballada.

Aquesta competència també és ben present en el món de l’hoteleria rural. En comarques com La Garrotxa, treure el cap per damunt dels teus veïns comença a ser difícil davant l’exercici que ha fet el territori per treure partit al turisme. Especialitzar-se i buscar el seu segment entre el luxe rural és el que ha fet l’Hotel Mas les Comelles. Fa deu anys que aquesta casa pairal del s. XIV va fer un gir a la seva història i va començar una nova vida com a allotjament rural. Des de fa un temps a més, va començar-se a especialitzar amb un segment de client que no només busqués estar envoltat de natura, sinó fer de la seva escapada una experiència única.

Sopar_les_Comelles

Reformar les habitacions i modernitzar-les, incorporar llits de la marca Hästens (fets a mà amb fibres naturals) i posicionar la gastronomia al capdavant del seu projecte, són alguns dels passos que la família Casals Molas han anat fent aquests últims anys. L’exuberància del paisatge contrasta amb l’austeritat del mas, fruit del projecte d’interiorisme i disseny industrial de l’estudi /PRO. Fusta, ferro i pedra són els únics elements que vesteixen els interiors i modelen el mobiliari; la calidesa en aquest cas, no només és fruit dels materials, sinó també de la il·luminació, gràcies a les làmpades de Miquel Milà. Els dies de fred a més, per compensar que no puguem gaudir de la piscina, encenen les múltiples llars de foc que es troben al recinte. Els espais aleshores tenen aquella llum tan especial que conviden a la lectura, a la conversa, al relaxament; en definitiva a gaudir dels espais comuns que han estat dissenyats per ser molt més acollidors que les habitacions, en aquestes l’austeritat atorga l’absolut protagonisme al llit, al descans.

esmorzar-esmorzarrural-maslescomelles

Però el que realment ens va conquistar va ser la gastronomia. Marc Casals, un enginyer que es va enamorar de la cuina, està darrere dels fogons, o més ben dit de les brases, per oferir-nos una proposta basada en el producte. Alguns urbanites recordareu el Delibar, al carrer Casanova, prop del Clínic, en Marc liderava aleshores aquest projecte fins que va tornar a la casa familiar per posar-se al capdavant del nou concepte del Mas les Comelles. Es tracta d’una cuina de proximitat que no renuncia a importar aquells productes que no es troben a la comarca, receptes tradicionals, com unes patates d’Olot, però amb una finíssima patata al vapor que embolcalla la carn i que és coronada amb unes làmines de tòfona. I és que aquí no fregeixen. La brasa, la paciència en la cocció i l’acurada presentació eleven, per exemple, unes gambes de Palamós o amoroseixen una carn de vedella que tot i estar cuita durant hores, no perd ni el color ni el sabor. Sopar al Mas les Comelles és imprescindible i esmorzar és obligatori. De fet l’esmorzar va inclòs en el preu i us avisem que forma part del ritual de l’estada amb aquesta acollidora família. Com si es tractés d’un nou menú degustació, la Sra.  Àngels, la matriarca, va fent viatges a la nostra taula: un biquini d’un pa de motlle gustós i cruixent, formatges de les seves vaques, pernil Joselito, brownie de xocolata acompanyat d’unes suaus cremes de xocolata, però sense dubte, el més gratificant són els ous fets a la planxa que porten a taula. Si a més teniu la sort que és temporada de tòfona, poder degustar-la a primera hora és un capritx a l’abast de molt pocs privilegiats.

A hores d’ara ja us haureu adonat que ens vam enamorar d’aquest hotel. Per la seva gent, per l’amor i el tracte al client i per la seva valentia, lluitant per un projecte diferencial enmig de la Vall de Bas. El pròxim repte és poder gaudir de la cuina en directe d’en Marc a l’espai que reserven per grups. Qui s’apunta?

Mas Les Comelles
Diseminado Juanetes, s/n,
17176 Joanetes, Girona
Tel 628 61 77 59 – hello@lescomelles.com
www.lescomelles.com

Comparteix: