Aquest divendres 18 de setembre comencen les Festes de la Mercè 15 i en aquest blog on escrivim sobre restaurants de Barcelona, aquest any us volem fer alguna recomanació per gaudir d’un bon àpat durant la Festa Major.

El programa ens ofereix activitats arreu de la ciutat així que ens hem centrat en dos escenaris d’aquestes festes, tot i així, pels que no us encertem els plans, podeu fer servir el nostre mapa i així podreu trobar un restaurant a prop d’on tingueu pensat anar.

La nostra tria és un escenari de nit, com són els concerts Barcelona Acció Musical a l’Antiga Fabrica Damm, i un context de dia, un dinar en família multi generacional on tinguem a taula alguna àvia, mare, filla o tieta Mercè.

Comencem amb el festival que s’oferirà el pròxim dissabte dia 19 a l’espai comprès al carrer Rosselló entre Cartagena i Dos de Maig, els grups començaran a tocar a les 19 h i acabaran sobre les 00 h (aproximadament) així que pels melòmans que no us voleu perdre ni un grup, ni un moment, ni un minut potser us seria més útil visitar algun blog de menjars apte per carmanyoles. Pels qui simplement us voleu deixar caure abans o després, la nostra tria és la següent, tots a uns 15 min a peu:

La Taqueria ofereix dos torns, a les 20.30 o a les 22.30-23 així que podeu triar quina part del concert voleu veure. Fantàstica elecció per un grupet d’amics que voleu començar o acabar amb unes cerveses o unes margarites

– El restaurant Un Capítol de Vietnam ens porta els sabors orientals, perfecte per parelles i per grups, la diferent varietat de menús us evitarà sorpreses a última hora.

Taverna el Ficus hi podem anar tant si som 2, 4, 8 o 12, però us recomanem anar primer als concerts, ja que els gintònics a la sobretaula us poden temptar a quedar-vos-hi.

Per les celebracions familiars on entra des del nét (o besnét) acabat de néixer fins a avis i àvies poc amants de sortir a dinar a fora (per allò de com a casa enlloc). Us seleccionem alguns restaurants on cada membre de la família pot trobar un lloc i un plat, potser no es convertirà en el restaurant predilecte de ningú però tothom hi estarà a gust:

– El Restaurant Elche seria una bona recomanació per aquells qui busquen un arròs, però no es posen d’acord si paella o de llamàntol o ja qui surt amb una fideuà. Un bon pica-pica i un munt d’arrossos a escollir satisfaran a tots.

– El Restaurant de Fermí Puig és l’opció més gurmet però els diferents menús poden adaptar-se a moltes butxaques. Molt aconsellable per famílies culers (demaneu pel reservat).

– El Shanghai és el més exòtic de tots, segurament més cara, per famílies que els hi agrada el menjar d’arreu del món o pels qui volen trencar tabús de la cuina xinesa. Amb un sol ànec Pequín podem alimentar a famílies nombroses.

Bona festa major!

Comparteix: