El Vaso de Oro és una cerveseria, de canyes ben tirades, de cervesa pròpia, i és un bar de tapes, de tapes i de racions.

A la Barceloneta turística, com en molts altres barris, els restaurants de disseny o de tendència han arraconat aquells tradicionals, però això no ha passat aquí, El Vaso de Oro encara resisteix i amb valentia, arrossegant centenars de clients, i on trobar lloc el cap de setmana es converteix en tot un repte.

Al entrar et transportes al que bé podria ser una taverna, rústica, clàssica, amb una gran barra de fusta, material que revesteix totes les parets, amb permís dels miralls i els expositors, de ceràmica blava i blanca. Daurats i làmpades de pantalla que amb una llum càlida il·luminen els tiradors de cervesa i els expositors de producte. Aquí els cambrers encara són d’ofici i es canten les comandes de punta a punta, seguit del “oido barra”. La simpatia i el bon humor són presents malgrat les aglomeracions.

El producte és bo, des de les gambes (18 €) als “pimientos de Padrón”(4 €), però hi ha dos clàssics que cal tastar: el filet amb foie (22 €) i el sandwich granjero (7 €). Dos plats aparentment senzills, el primer un filet acompanyat de generosa ració de foie i ceba (el pa per sucar ja hi va inclòs), el segon un sandwich d’enciam, ou, pernil dolç i maionesa. Suposem que el secret és la planxa. Si podeu, seieu des d’on la pugueu veure en acció, el toc d’espàtula és admirable.

Un sopar informal, una reunió d’amics, picar alguna cosa si es passeja per la Barceloneta… o simplement no calen excuses: la visita s’ho val per degustar el que potser és, el millor filet amb foie de la ciutat. Això si, si odieu les aglomeracions i menjar pràcticament a peu dret, haureu de renunciar aquest petit gran plaer.

Cerveseria El Vaso de Oro
C/Balboa, 6
08003 – Barcelona
Telf. 933 19 30 98
http://www.vasodeoro.com

Comparteix: