Es defineixen com Alta Taberna, i es que aquí el clàssic “tapeo” té elegància i excel·lència. Aquí es tracta de compartir platets fets amb producte de qualitat, fresc i ben tractat.

En el Paco Meralgo la barra ocupa un gran espai, divideix i distribueix el local, les taules (altes, petites i amb tamborets) s’hi agrupen al voltant, amb alguna opció per grupets i un reservat a la primera planta. Des de les dues entrades un divisa la barra, dinàmica, on es serveix i s’emplaten alguns plats. La resta de mobiliari, sobri, no li vol treure protagonisme al cor d’aquest restaurant, on els “oido barra” són un batec continuat.  Si us hi asseuen no hi poseu mala cara, no serà un sopar íntim, però si entretingut perquè la simpatia dels cambrers, vestits de forma clàssica, forma part de l’espectacle.

La carta és variada i amplia, trobem des d’alguns “montaditos” com el de foie (5,86€) o steak tartar (3,65€) i clàssics com unes patates bravíssimes (4,10€) , bombes (2,65€/u) o anxoves (d’un tamany considerable i carnoses, 6,05€). Cal destacar l’apartat que dediquen al marisc, amb unes “zamburiñas” excel·lents i escamarlans i gambes XXL (18€/22€). Molt aconsellable la flor de carbassó farcida de mozzarella i anxova (4,10€), un dels pocs llocs on podem trobar aquest delicat producte. I a les carns, una temptació: els daus de filet amb all (12,90€). Carta de vins molt correcte pel tipus de local i ens ofereix forces referències a copes, d’agrair en un local d’aquest estil. Per postres no oblideu tastar el deliciós tap de Cadaqués, una delícia.

Pels que busquen picar alguna cosa i volen una oferta de qualitat més que una d’econòmica. No recomanat per aquells a qui les tapes del bar xinès de la cantonada li semblen molt bones a més de baratíssimes.

Paco Meralgo
Carrer Muntaner, 171
08036 – Barcelona
Telf. 93430 90 27
http://www.restaurantpacomeralgo.com

 

Comparteix: